top of page

Om Cecilia

Foto: Anna Lauridsen/Kullafoto

Foto: Anna Lauridsen/Kullafoto

CV i korthet
  • Mer än 10 års dansutbildning

  • Lärarutbildning i orientalisk dans

  • Utbildning i anatomi & fysiologi

  • Utbildar sig regelbundet hos internationella toppdansare

  • Grundare av Uppsala magdansfestival

  • Placering bland topp 3 i danstävlingar

  • Uppträtt internationellt

  • Undervisar sedan 2010

Min dansresa

 

2007 fick jag syn på en affisch som gjorde reklam för kurser i magdans.

 

"Tja varför inte" tänkte jag och anmälde mig. Min första termin var verkligen inte som jag hade väntat mig. Det var jobbigt och jag kände mig mest klumpig och stel men jag gillade musiken och min lärare. Termin 2 bestämde jag mig för att ta två klasser i veckan och först då började jag känna att jag kunde hänga med. Två gånger i veckan blev snabbt 5 gånger i veckan och snart hade jag gått på alla dansskolor i Uppsala som erbjöd magdans. Samtidigt började jag pendla till Stockholm  flera dagar i veckan för att ta klasser på avancerad nivå på Layali Orientaliska Dansakademi och efter ett tag blev jag medlem i deras showgrupp.

 

Min dans grundar sig i den egyptiska stilen med dess tyngd och väl integrerade och mjuka rörelser. Under åren har jag utvecklat min egen stil som har kommit att bli känslofylld och dramatisk.

 

Sedan 2010 undervisar och uppträder jag regelbundet. 2013 började jag även arrangera Uppsala Magdansfestival, en årlig magdansfestival där jag bjuder in lärare som annars inte undervisar i Uppsala. 2015 och 2016  undervisade jag på Dansöz i Malmö som ägs av Selina Sevil.

Men från och med 2017 är jag tillbaka i Uppsala.

 

Som lärare är jag omtyckt för att jag kan bryta ner och förklara rörelserna, för att jag är noggrann och peppar mina elever och för mina vackra koreografier.

 

För mig är raqs sharqi (magdans) så mycket mer än bara show eller en träningsform - det är en konstform och livsstil som innefattar en hel kultur med allt vad det innebär. Ju mer jag lär mig om dansen, musiken och dess kultur - desto mer fascineras jag av denna konstforms variation och djup. Det allra bästa med raqs sharqi är att den - oavsett ålder, kön, kroppsform eller ambitionsnivå - har något att erbjuda alla. Endast du själv sätter gränsen för vad du vill få ut av den.

 

När jag undervisar och uppträder vill jag dela med mig av min kärlek till raqs sharqi för att på så sätt inspirera andra att upptäcka (eller återupptäcka) de många olika uttryck som dansen har att erbjuda.

 

Dans är en livslång resa som tar med dig ut på de mest fantastiska och oväntade äventyren

- om du bara låter den...

 

Välkommen in till min värld!

 

Cecilia i New York med bandet "Djinn"

bottom of page